onsdag den 21. august 2013

Ny navigationsmenu

Som det kan ses i planen er jeg i gang med at implementere den nye navigationsmenu til app'en.
Google's navigation drawer

I den senere tid er det blevet mere almindeligt at have navigationen i en app som en menu, man kan trække ind fra siden (eller som kommer ind fra siden når man trykker på en knap).

F.eks. Facebook's app:
Navigationsmenu i Facebook-app'en

 Eller den fantastiske Twitter-app Plume:
Navigationsmenu i Plume

Google har standardiseret denne form for menu under begrebet Navigation Drawer (navigationsskuffe).


Den nye menu

Da den eksisterende hovedmenu i Jeg elsker mad-app'en er lidt kedelig, og der til tider er langt 'tilbage' til menuen, er jeg ved at erstatte den med en ny navigation drawer.

Problemet med at 'komme tilbage' er den største årsag, da man er nødt til at trykke på back-knappen (eller Jeg elsker mad-ikonet i øverste venstre hjørne) mindst 1 og op til 3 gange for at komme til menuen og foretage et andet valg.
Den nye menu betyder at man kan nøjes med 0 til 1 tryk for at komme til menuen, da den vil være tilgængelig fra de fleste sider.
Menuen aktiveres ved at 'swipe' fra venstre (man kan forestille sig at man trækker 'skuffen' ind på skærmen) eller ved at trykke på det nye lille ikon med 3 streger i øverste venstre hjørne af skærmen.

Indtil videre er forsiden blevet fjernet helt og den nye menu ser ud som følger. Der kommer formentlig ikoner på alle menupunkterne for at gøre det pænere at se på.


Men mere om det hele når jeg er færdig med opdateringen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar